Recept

Zucchinikaka


”Den perfekta kakan när du sitter med fem ton zucchini och inser att fantasin har sina gränser. Misströsta ej, baka denna underbara kaka istället. Som en morotskaka fast med zucchini och smör istället för olja. Vill man kan man göra en färskostfrosting men de behövs inte. Denna kaka smälter i munnen, har en liten krispig yta om du vispar ordentligt, och kryddor som värmer själen.”



Så här gör du:

 

Riv en mellanstor zucchini/squash och pressa ut vätskan, låt rinna av i en sil. Du behöver 4,5 dl till kakan.


Vispa 3 ägg med 1,5 dl socker i en mindre evighet, tills det är riktigt fluffigt och härligt. Smält 75 gram smör


Blanda 3 dl mjöl med 3 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1,5 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 0,5 tsk ingefära och en nypa salt.


Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten, vispa så lite som möjligt tills smeten är slät.

Rör i smöret och zucchinin.


Smöra och häll ströbröd i en stringform, grädda i 50-55 minuter i 150 grader.


Ät genast upp den, upprepa!

 


Smaklig spis!


recept från  kokstradgarden.nu